21
қаңтар
2019
Критерии выбора поставщика товаров
Орта білім беру ұйымдарында
білім алушыларды
тамақтандыруды ұйымдастыру
бойынша қызметті немесе
тауарларды жеткізушіні,
сонымен қатар мектепке дейінгі
ұйымдарында, жетім балалар
мен ата-аналарының
қамқорлығынсыз қалған
балаларға арналған білім беру
ұйымдарында тәрбиеленетін
және білім алатын балаларды
тамақтандыруды қамтамасыз
етуге байланысты тауарларды
берушіні таңдау жөніндегі
үлгілік конкурстық
құжаттамаға
8-қосымша
Тауарларды берушіні таңдау өлшем шарттары
№ӨлшемшарттарБалдар
1.Конкурстың мәні болып табылатын тауар нарығындағы жұмыс тәжірибесіӘр жылға 1 балдан, бірақ 10 балдан аспайды
2.Отандық тауар өндірушілер үшін тауарларды ерікті түрде сертификаттау туралы құжаттың бар болуыЖоқ
(0 балл)Бар
(1 балл)
3.Ұлттық стандарт талаптарына сәйкес сапа менеджментінің сертификатталған жүйесінің (сертификатталған жүйелерінің) бар болуыЖоқ
(0 балл)Бар
(1 балл)
4.Ұлттық стандарттар талаптарына сәйкес қоршаған ортаны басқару менеджментінің сертификатталған жүйесінің (сертификатталған жүйелерінің) және (немесе) экологиялық таза өнім стандартына сәйкестікті растаудың бар болуыЖоқ
(0 балл)Бар
(1 балл)
5.Отандық өндірушілерден сатып алынатын тамақ өнімдерінің көлемі (3 балдан аспайды)85-90%-ға дейін өнімдер
(2 балл)90-ден 100%-ға дейін өнімдер
(3 балл)
6.Мектептік тамақтандыруды ұйымдастыру барысында пайдаланылатын тамақ өнімдерінің жеке өндірісінің бар болуы (шаруа немесе фермерлік қожалығы, жылыжай және басқалары) (2 балдан аспайды)Жоқ
(0 балл)Бар
(2 балл)
7.Азық-түлікті арнайы көлікпен жеткізу шарттары (3 балдан аспайды)Жалдап алу, өтеусіз пайдалану, лизинг және басқа шарттар негізінде көліктің болуы
(2 балл)Жеке көлігінің болуы
(3 балл)
8.Әлеуетті өнім берушілердің конкурс өткізілетін тиісті облыстардың, республикалық маңызы бар қаланың аумағында, астанада тіркелуінің бар болуыЖоқ
(0 балл)Бар
(3 балл)
Ескерту: 1-тармақ бойынша тәжірибе бұған дейін жасасқан шарттармен расталады, 5-тармақ бойынша балл қою үшін алдыңғы жылы өндірілген өнімдерді сатып алу туралы жасасқан шарттардың деректері қолданылады.
Приложение 8
к Типовой конкурсной
документации по выбору
поставщика услуги или товаров
по организации питания
обучающихся в организациях
среднего образования, а также
поставщика товаров, связанных
с обеспечением питания детей,
воспитывающихся и обучающихся
в дошкольных организациях
образования, организациях
образования для детей-сирот и
детей, оставшихся без
попечения родителей
форма
Критерии выбора поставщика товаров
№КритерииБаллы
1.Опыт работы на рынке товаров, являющихся предметом конкурсаПо 1 баллу за каждый год, но не более 10 баллов
2.Наличие документа о добровольной сертификации товаров для отечественного товаропроизводителяОтсутствует (0 баллов)Имеется (1 балл)
3.Наличие сертифицированной системы (сертифицированных систем) менеджмента качества в соответствии с требованиями национальных стандартов по приобретаемым товарамОтсутствует (0 баллов)Имеется (1 балл)
4.Наличие сертифицированной системы (сертифицированных систем) менеджмента управления окружающей средой в соответствии с требованиями национальных стандартов и (или) подтверждения соответствия стандарту экологически чистой продукцииОтсутствует (0 баллов)Имеется (1 балл)
5.Объем продуктов питания, приобретаемых у отечественных производителей (не более 3 баллов)до 85-90% продуктов (2 балла)от 90 до 100% продуктов (3 балла)
6.Наличие собственного производства продуктов питания, используемых при организации школьного питания (крестьянское или фермерское хозяйство, теплица и другие) (не более 2 баллов)Отсутствует (0 баллов)Имеется (2 балла)
7.Условия доставки продуктов питания автотранспортом (не более 3 баллов)Наличие транспорта на основании договора аренды, безвозмездного пользования, лизинга и т.д. (2 балла)Наличие собственного транспорта (3 баллов)
8.Наличие регистрации потенциального поставщика на территории соответствующей области, города республиканского значения, столицы, где проводится конкурсОтсутствует (0 баллов)Зарегистрирован (3 балла)
Примечание: по пункту 1 наличие опыта работы подтверждается ранее заключенными договорами, для выставления баллов по пунктам 5 используются данные о заключенных договорах на приобретение продуктов, произведенных в предыдущем году.
білім алушыларды
тамақтандыруды ұйымдастыру
бойынша қызметті немесе
тауарларды жеткізушіні,
сонымен қатар мектепке дейінгі
ұйымдарында, жетім балалар
мен ата-аналарының
қамқорлығынсыз қалған
балаларға арналған білім беру
ұйымдарында тәрбиеленетін
және білім алатын балаларды
тамақтандыруды қамтамасыз
етуге байланысты тауарларды
берушіні таңдау жөніндегі
үлгілік конкурстық
құжаттамаға
8-қосымша
Тауарларды берушіні таңдау өлшем шарттары
№ӨлшемшарттарБалдар
1.Конкурстың мәні болып табылатын тауар нарығындағы жұмыс тәжірибесіӘр жылға 1 балдан, бірақ 10 балдан аспайды
2.Отандық тауар өндірушілер үшін тауарларды ерікті түрде сертификаттау туралы құжаттың бар болуыЖоқ
(0 балл)Бар
(1 балл)
3.Ұлттық стандарт талаптарына сәйкес сапа менеджментінің сертификатталған жүйесінің (сертификатталған жүйелерінің) бар болуыЖоқ
(0 балл)Бар
(1 балл)
4.Ұлттық стандарттар талаптарына сәйкес қоршаған ортаны басқару менеджментінің сертификатталған жүйесінің (сертификатталған жүйелерінің) және (немесе) экологиялық таза өнім стандартына сәйкестікті растаудың бар болуыЖоқ
(0 балл)Бар
(1 балл)
5.Отандық өндірушілерден сатып алынатын тамақ өнімдерінің көлемі (3 балдан аспайды)85-90%-ға дейін өнімдер
(2 балл)90-ден 100%-ға дейін өнімдер
(3 балл)
6.Мектептік тамақтандыруды ұйымдастыру барысында пайдаланылатын тамақ өнімдерінің жеке өндірісінің бар болуы (шаруа немесе фермерлік қожалығы, жылыжай және басқалары) (2 балдан аспайды)Жоқ
(0 балл)Бар
(2 балл)
7.Азық-түлікті арнайы көлікпен жеткізу шарттары (3 балдан аспайды)Жалдап алу, өтеусіз пайдалану, лизинг және басқа шарттар негізінде көліктің болуы
(2 балл)Жеке көлігінің болуы
(3 балл)
8.Әлеуетті өнім берушілердің конкурс өткізілетін тиісті облыстардың, республикалық маңызы бар қаланың аумағында, астанада тіркелуінің бар болуыЖоқ
(0 балл)Бар
(3 балл)
Ескерту: 1-тармақ бойынша тәжірибе бұған дейін жасасқан шарттармен расталады, 5-тармақ бойынша балл қою үшін алдыңғы жылы өндірілген өнімдерді сатып алу туралы жасасқан шарттардың деректері қолданылады.
Приложение 8
к Типовой конкурсной
документации по выбору
поставщика услуги или товаров
по организации питания
обучающихся в организациях
среднего образования, а также
поставщика товаров, связанных
с обеспечением питания детей,
воспитывающихся и обучающихся
в дошкольных организациях
образования, организациях
образования для детей-сирот и
детей, оставшихся без
попечения родителей
форма
Критерии выбора поставщика товаров
№КритерииБаллы
1.Опыт работы на рынке товаров, являющихся предметом конкурсаПо 1 баллу за каждый год, но не более 10 баллов
2.Наличие документа о добровольной сертификации товаров для отечественного товаропроизводителяОтсутствует (0 баллов)Имеется (1 балл)
3.Наличие сертифицированной системы (сертифицированных систем) менеджмента качества в соответствии с требованиями национальных стандартов по приобретаемым товарамОтсутствует (0 баллов)Имеется (1 балл)
4.Наличие сертифицированной системы (сертифицированных систем) менеджмента управления окружающей средой в соответствии с требованиями национальных стандартов и (или) подтверждения соответствия стандарту экологически чистой продукцииОтсутствует (0 баллов)Имеется (1 балл)
5.Объем продуктов питания, приобретаемых у отечественных производителей (не более 3 баллов)до 85-90% продуктов (2 балла)от 90 до 100% продуктов (3 балла)
6.Наличие собственного производства продуктов питания, используемых при организации школьного питания (крестьянское или фермерское хозяйство, теплица и другие) (не более 2 баллов)Отсутствует (0 баллов)Имеется (2 балла)
7.Условия доставки продуктов питания автотранспортом (не более 3 баллов)Наличие транспорта на основании договора аренды, безвозмездного пользования, лизинга и т.д. (2 балла)Наличие собственного транспорта (3 баллов)
8.Наличие регистрации потенциального поставщика на территории соответствующей области, города республиканского значения, столицы, где проводится конкурсОтсутствует (0 баллов)Зарегистрирован (3 балла)
Примечание: по пункту 1 наличие опыта работы подтверждается ранее заключенными договорами, для выставления баллов по пунктам 5 используются данные о заключенных договорах на приобретение продуктов, произведенных в предыдущем году.